Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews

Athene is de grootste stad en tevens de hoofdstad van Griekenland. Het is zelfs de oudste hoofdstad van Europa. Athene is het politieke, economische en culturele centrum van Griekenland. De stad is vernoemd naar Pallas Athena, de godin van de wijsheid en kunst. En daarnaast staat de stad bekend om de Olympische Spelen, de Akropolis, de rijke cultuur, historische bezienswaardigheden en als geboorteplaats van de democratie. Met de vele ruïnes, oude tempels, musea en gebouwen is Athene een bijzondere bestemming voor een cruisevakantie in Europa.

Bezienswaardigheden

Wie in Athene is mag zeker de Akropolis niet overslaan. De Akropolis is een hoge berg vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de stad en waar een aantal belangrijke oude gebouwen staan. Hier vind je onder andere het Parthenon, de Propylaeën, de Nikètempel en het Erechtheion. Een ander bijzonder gebouw is het oude Olympische stadion Panathinaiko. Ook de wijken Pláka, aan de voet van de Akropolis, en Monastiráki zijn zeker een bezoekje waard. Andere bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn de oude Agora van Athene, het Nationaal Archeologisch Museum, het Dionysustheater, de Nationale tuin van Athene, het parlementsgebouw en de tempel van Zeus.

Vervoer

De cruisehaven van Athene ligt niet in de stad zelf, maar in Piraeus ongeveer 15 kilometer van het stadscentrum van Athene vandaan. De haven heeft maar liefst 12 gates en er zijn 2 cruiseterminals, Terminal A en B. Vanaf de cruiseterminals kun je te voet in het centrum van Piraeus komen door richting Miaoulis Avenue te lopen. In het centrum kun je vervolgens met het openbaar vervoer of een taxi naar Athene reizen. De makkelijkste manier om in Athene te komen is echter het nemen van de nieuwe shuttlebus lijn X80. De X80 Piraeus- Akropolis Syntagma Express komt langs de cruiseterminals en stopt in het centrum van Piraeus, het Sygrou-Fix metrostation, de Akropolis van Athene en tot slot in het centrum van Athene. De bus stopt dan bij het Syntagma plein om precies te zijn. Deze lijn gaat van 7:00 uur tot 21:30 uur om het half uur. Een rit duurt ongeveer een half uurtje en kost €4.

Luchthaven

Er zijn verschillende manieren om vanuit de luchthaven van Athene bij de cruiseterminals in de haven van Piraeus te komen. De eerste mogelijkheid is het nemen van buslijn X96. Deze bus gaat om het half uur en kost ongeveer €5. Dit is de makkelijkste en de goedkoopste actie. Een ritje naar de haven van Piraeus duurt ongeveer 50 minuten. Andere mogelijkheden zijn het nemen van een taxi of de metro. Een taxi zal afhankelijk van het tijdstip rond de €50 kosten. Als je besluit om de metro te nemen moet je eerst metro nemen naar Monastiráki. Vervolgens neem je de groene lijn naar Piraeus.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1