Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews

Dubrovnik is een havenstad in Kroatië aan de Adriatische zee en wordt gezien als een van de mooiste steden aan de Adriatische kust. De havenstad heeft dan ook de bijnaam 'Parel van de Adriatische Zee' gekregen. Dubrovnik is een historische stad met gezellige pleinen, leuke straatjes, talloze monumenten en bezienswaardigheden. In de zomermaanden is het heerlijk om te luieren op het strand of zwemmen in de felblauwe zee.

Bezienswaardigheden

Waar je eigenlijk niet omheen kunt in Dubrovnik zijn de oude stadsmuren en forten. Een wandeling maken over de muren en langs de forten is echt een aanrader. Je hebt dan prachtig uitzicht over de oude stad en de zee. De St. Blaise kerk is een van de mooiste kerken van Dubrovnik en zeker een bezoekje waard. Ook de oude stad mag je niet missen, dit heeft zelfs een plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Andere must-sees zijn Stradun, Onofrio fontein, Rector's Palace, Pile poort, Franciscanenklooster, Minceta toren en het Sponzapaleis.

Vervoer

De cruiseterminal van Dubrovnik is gelegen in het Gruz district. Als je aanmeert bij Port Gruz kun je met de openbare bus, de shuttlebus of de taxi in het centrum komen. De bushaltes vind je net buiten de poorten van de haven. De bussen rijden meestal naar de Pile poort, tegenover de oude stad. Een taxi van Port Gruz naar de oude stad kost €10 tot €15 en een rit duurt ongeveer 5 minuten. Je kan ook vanaf Port Cruz naar het centrum wandelen. Dit zal ongeveer 20 tot 30 minuten duren. Je moet dan richting de jachthaven aan het einde van de dok wandelen. Als je per tenderboot aankomt in de oude haven ben je eigenlijk al in de historische binnenstad.

Luchthaven

Er zijn goede busverbindingen tussen Dubrovnik Airport en het centrale busstation in Gruz. De bustijden sluiten meestal goed aan met de vluchttijden. Een ritje kost ongeveer 40 Kroatische kuna. Vanaf daar kun je te voet bij de cruiseterminal komen. Een andere mogelijkheid is het boeken van een transfer tussen de luchthaven en de cruiseterminal.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1