Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews

Valencia is de twee na grootste stad van Spanje. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie aan de oostkust van Spanje. De stad wordt gezien als de geboorteplaats van een van de bekendste gerechten ook de Spaanse keuken; de paella. Valencia heeft de bijnaam 'sinaasappelstad'. De haven van Valencia is de op een na grootste haven van Spanje.

Bezienswaardigheden

Valencia heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Wat je echter niet kunt missen als je in de sinaasappelstad bent is de stad van de kunst en wetenschap, Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Bezoek ook de tuinen van Turia, de markt, de toren Torres de Serranos, het bijzondere gebouw La Lonja, de kerk Iglesia y Torre de Santa Catalina en de kathedraal. Ook de pleinen Plaza de la Virgen, Plaza de Torres en Plaza de L'Ayuntamiento zijn leuk om te bezoeken. Valencia heeft ook veel leuke restaurants, gezellige cafés en authentieke tapasbars waar je na een dagje sightseeing een lekker hapje kunt eten. Een echte must zijn ook de horchaterías waar je horchata kan drinken, een zeer populair drankje in Valencia. Ook 's nachts is er genoeg te doen in de stad met de vele (openlucht) discotheken.

Vervoer

Als je arriveert bij de cruise- en ferryterminal van Valencia dan kun je het beste te voet de haven verlaten. Vervolgens kun je bij de terminal verschillende transportmogelijkheden vinden waarmee je het stadscentrum kunt bereiken. Zo hebben de meeste rederijen een shuttlebus naar het centrum, die gaan voornamelijk naar Plaza de L’Ayuntamient, van daaruit kun je makkelijk alles te voet verkennen. Vlakbij de terminal zijn er ook veel taxi's die je in een kwartier naar het centrum brengen voor ongeveer €10,- per rit. Je kunt ook bus nr. 4 nemen naar Plaza de L’Ayuntamient, midden in het centrum. Dit duurt ongeveer 35 minuten en kost €1,50. Ook de metro is een mogelijkheid. Loop daarvoor naar treinstation Grau-Canyamelar en neem de groene lijn. Je moet uitstappen bij de halte Xativa. Van daaruit is het slechts enkele minuten wandelen naar het stadscentrum. De rit duurt ongeveer 25 minuten en je betaalt €1,45 per persoon.

Luchthaven

Er zijn verschillende manieren om vanuit de luchthaven de cruiseterminals te bereiken. Je kunt de taxi of een bus nemen naar de cruiseterminals. Je kunt ook een privéshuttle delen of een auto huren om vanuit de luchthaven naar de cruiseterminal te rijden. Een andere mogelijkheid is de metro. Naast de passagiersterminal is een metrohalte waar je met lijn 5 richting Marina Reial Joan Carles I naar naar station Grau-Canyamelar gaat. Dit station is op loopafstand van de cruiseterminal.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1