Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews

De havenstad Cádiz is de oudste bewoonde stad van West-Europa en ligt op een klein schiereiland in het zuiden van Spanje. Cádiz is een van de weinige havensteden van Spanje die niet aan de Middellandse zee ligt. Cádiz wordt ook wel 'Havana van Europa' of 'Klein Havana' genoemd vanwege de historische relatie en de gelijkenis met de Cubaanse hoofdstad. Cádiz was zelfs de stand-in en filmlocatie voor de stad Havana voor de James Bond-film 'Die Another Day'. Vanwege de fraaie stranden, smalle straatjes, de mooie zeepromenade, gezellige pleintjes en de vele bezienswaardigheden is Cádiz een populaire bestemming. Wat de stad extra bijzonder maakt zijn de Gaditanos, de vrolijke en vriendelijke inwoners van de stad. De Gaditanos staan erom bekend het meest hartelijke en open volk van Spanje te zijn.

Bezienswaardigheden

De regio Andalusië kent een rijke geschiedenis en ook in Cádiz is veel te zien wat herinnert aan vervlogen tijden. Een must-see is Playa de la Caleta, waar de beroemde scène waar James bond een mojito drinkt en Halle Berry uit de zee komt lopen is opgenomen. Er zijn verder ook veel historische gebouwen in Cádiz die zeker een bezoekje waard zijn. Zo behoren Catedral Nueva en de wachttoren Torre Taviro tot de hoogtepunten van de stad. Ook de pleinen Plaza San Juan de Dios, Plaza de Mina en Plaza Topete zijn levendig en leuk om te bezoeken. Zoek je verkoeling dan kun je heerlijk wandelen in Park Genovés waar ook een groot terras, een speeltuin en openlucht theater te vinden zijn. Een echte aanrader is het grote carnavalsfeest van Cádiz in de maand februari. Voor veel inwoners is dit het hoogtepunt van het jaar.

Vervoer

Het centrum van Cádiz is vanuit de cruiseterminal makkelijk te bereiken. De cruiseterminal en de haven verlaat je het makkelijkst te voet. Steek dan de Avenida de Puerto over en je bent binnen 5 minuten in het centrum. Cádiz is makkelijk te voet te verkennen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om de taxi te nemen. Je betaalt ongeveer €7 voor een rit vanuit de haven naar het centrum en ongeveer €40 per taxi voor een stadstour.

Luchthaven

De cruiseterminal ligt naast de Alfonso XIII pier in de haven en is op verschillende manieren te bereiken. De luchthaven is echter niet in Cádiz maar in Jerez de la Frontera, ongeveer 45 km van Cádiz gelegen. Om in het centrum van Cádiz te komen kun je een bus of een taxi nemen. De buslijnen M-050 en M-052 brengen je naar het centraal station van Jerez de la Frontera. Vanaf daar kun je dan weer een bus of trein nemen naar Cádiz. Een taxi vanaf het vliegveld naar Cádiz kost ongeveer €50,- en de rit duurt ongeveer 35 minuten. Eenmaal in het centrum van Cádiz aangekomen kun je de cruiseterminal bereiken door een taxi te nemen of 5 minuten te lopen.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1