Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews
Santorini is een van de mooiste Mediterraanse eilanden. Een prachtige, ingestorte vulkaankrater torent boven het zeeniveau uit. Deze unieke plaats speelt al eeuwen met de verbeelding van de bezoekers. In het hoogseizoen is Santorini dan ook erg geliefd onder toeristen en is het er erg druk. Cruiseschepen komen vaak aan onder het stadje Fira, in de oude haven. De nieuwe haven bij Athinios ligt ongeveer vijf kilometer zuidelijker en vanaf hier heb je met de bus en auto toegang tot de rest van het eiland.

Bezienswaardigheden

De verschillende stadjes op Santorini zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken. Fira is erg toeristisch en daardoor niet altijd even gezellig. Wanneer je dit echter kunt negeren ontdek je dat ook Fira een eigen charme heeft, vooral als je iets van de gebaande paden afwijkt. In deze stad vind je bijvoorbeeld een Prehistorisch Museum, een kathedraal, een Archeologisch Museum en een Folklore Museum. Oia staat bekend om de witte huizen met blauwe daken en ook kun je hier genieten van een prachtige zonsondergang. Je kunt hier op fotosafari, of een bezoek brengen aan het Maritime Museum.

Vervoer

Vanaf de oude haven heb je drie manieren om het centrum van Fira, bovenaan de klif, te bereiken. Je kunt met de kabelbaan, lopend of op de rug van een ezel. De kabelbaan is de simpelste oplossing, dit kost je €4,- per rit en kan tot 21:00 uur. Wanneer je met een groot schip aankomt is de kans echter groot dat je hier in de rij moet staan, je kunt er dan ook voor kiezen om te gaan lopen. Je kunt ook €5,- betalen voor een ritje op de rug van een ezel, maar dit klinkt veel romantischer dan het is. Wanneer je 's avonds terug wilt keren kun je het beste de kabelbaan nemen. Het wandelpad naar beneden is slecht verlicht en gevaarlijk.

Wanneer je naar de stad wilt vanuit de nieuwe haven bij Athinios kun je het beste de bus pakken.

Luchthaven

Vanaf de luchthaven zijn er taxi's en bussen voor luchthaventransfers van en naar de haven van Athinios.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1