Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews
Istanbul heeft een relatief grote haven, waar dan ook verschillende cruiseschepen tegelijkertijd aan kunnen meren. Meestal zul je aanmeren in het Europese gedeelte van de stad, bij de aanlegsteiger die twee terminals bezit en die zich uitstrekt van Kabatas tot bijna aan de Galata Brug. Wanneer je van het begin naar het einde van de pier wandelt kost dit je ongeveer een kwartier. De cruisehaven van Istanbul ligt op ongeveer 2,5 kilometer van Sultanahmet, dit is een wijk met ontzettend veel leuke bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

Er zijn veel bezienswaardigheden in Istanbul. Het Topkapi Paleis was jarenlang het onderkomen van Osmaanse sultans en doet tegenwoordig dienst als museum. De Hagia Sofia is met meer dan twee miljoen bezoekers per jaar een van de drukbezochte moskeeën van Istanbul. Toch domineert de Blauwe Moskee de stad, met haar koepels en zes minaretten. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum of het Romeinse Hippodrome. De Grote Bazaar en de Egyptische Bazaar zijn ook zeker de moeite waard en tot slot kunnen alle kunstliefhebbers hun hart ophalen in het Museum van Turkse en Islamitische Kunst.

Vervoer

Vanuit de cruisehaven kun je naar Sultanahmet wandelen. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. In deze wijk bevinden zich beroemde bezienswaardigheden zoals paleizen en bazaars. Je kunt ook een taxi pakken, dan ben je er in 10 tot 20 minuten. Met de tram ben je in 5 tot 10 minuten in de stad, dit is een stuk goedkoper dan een taxi. Je moet in dit geval de tram nemen in de richting van Bagolar. Veel rederijen bieden tot slot een shuttlebus aan van de haven naar de wijk Sultanahmet. Wanneer je geen haast hebt om in het centrum te komen kun je ook vijf minuten wandelen naar de Galata Brug, van daaruit kun je alsnog de tram pakken.

Luchthaven

Het drukste vliegveld van Turkije is het Atatürk International Airport. Dit vliegveld ligt ongeveer 25 kilometer buiten Istanbul. Vanuit hier kun je een taxi pakken naar de cruisehaven, ook kun je voor de goedkopere opties als de tram of de bus kiezen. Je zult dan wel over moeten stappen. Veel low-budget maatschappijen vliegen op de andere luchthaven van Istanbul: Sabiha Gökçen Airport. Dit vliegveld ligt verder weg van het centrum (45 kilometer) en ook rijdt hier geen metro heen. Je zult in dit geval dus met de bus of taxi moeten gaan.

Aangezien de cruisehaven midden in de stad zit kun je vanaf het vliegveld het beste gewoon de weg naar 'Downtown' volgen. Eenmaal in de stad kun je een taxi naar het schip nemen, of de tram naar de Karaköy stop of de Tophane stop. Deze terminals liggen op loopafstand van de tramlijn.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1