Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews
Nice is een bruisende stad in het zuiden van het zonnige Frankrijk. De stad ligt aan de Middellandse Zee tussen Marseille en Genua. Nice ligt in een gebied dat ook wel de Côte d'Azur genoemd. Dit gebied staat al jarenlang bekend een geliefde vakantiebestemming. Het is tevens een van de meest luxueuze plekken van de wereld. Nice is de marktleider van de Côte d'Azur en de populaire badplaats heeft dan ook veel te bieden. Zo heeft Nice niet alleen een magische kustlijn met prachtige stranden, maar ook een sfeervol centrum met een rijke historie. Daarnaast heeft Nice veel culinaire en culturele hoogtepunten. Wat zeker ook niet vergeten mag worden is dat Nice een veelzijdig uitgaansleven heeft. Kortom, deze mediterraanse stad is beslist de moeite waard.

Bezienswaardigheden

Een van de populairste attracties in Nice is ongetwijfeld La Promenade des Anglais. Aan de lange boulevard parallel aan het strand staan veel hotels, restaurants, bars en bijzondere gebouwen. Tijdens het beroemde 'Carnaval de Nice' is deze promenade het centrum van alle optochten en festiviteiten. Daarnaast is het erg leuk om rond te dwalen in Vieux Nice, het oude gedeelte van de stad. Wie weet kom je dan wel de bloemenmarkt tegen die zes dagen in de week op de Cours Saleya wordt gehouden. Ook de gezellige haven, Place Garibaldi, Place Massena en de heuvel La Colline du Chateau behoren tot de hoogtepunten. Museumliefhebbers kunnen kiezen uit maar liefst 19 musea. Veelbezochte musea zijn Musée Matisse, Musée d'Archéologie en Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain. Je kunt Nice goed te voet verkennen, omdat de bezienswaardigheden niet ver van elkaar af liggen.

Vervoer

Nice heeft een kleine maar drukke haven. Cruiseschepen meren aan bij Terminal 1 of 2. Als je aankomt bij Terminal 2 kun je lopend binnen 10 tot 15 minuten in Vieux Nice zijn. Deze route is erg mooi, omdat je de zee dan aan je linkerzijde ziet. Vanaf terminal 1 ben je sneller in het centrum. Hiervoor moet je eerst naar het begin van de haven. Je kunt dit stuk lopen of gebruik maken van de gratis shuttlebus (navette). Vanaf hier kun je door via Rue Cassini te lopen snel het plein Place Garibaldi bereiken.

Luchthaven

Aéroport Nice Côte d'Azur is de luchthaven van Nice en is slechts 7 kilometer verwijderd van het centrum. De luchthaven vind je aan het begin van Promenade des Anglais. Vanwege de korte afstand kun je overwegen om een taxi te nemen. Je bent echter goedkoper uit als je de speciale Airport Express bus of de gewone stadsbussen neemt.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1