Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews

Marseille is, na Parijs, de grootste stad van Frankrijk qua inwonersaantal. Het is de hoofdstad van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur en tevens de hoofdstad van het departement Bouches-du-Rhône. Marseille ligt aan de Middellandse Zee en heeft de grootste handelshaven van Frankrijk. Het is een multiculturele stad met een prachtige omgeving en historische gebouwen. De havenstad staat daarnaast bekend om de bouillabaisse en de lekker ruikende zeepjes 'Savon de Marseille'. De stad heeft veel te bieden en vooral in 'Le Vieux Port' proef je de authentieke Zuid-Franse sfeer.

Bezienswaardigheden

Le Vieux Port, oftewel de Oude Haven is the 'place-to-be' in Marseille. Le Vieux Port is nog steeds het kloppende hart van Marseille en een wandeling langs de kade is aanrader. Het is er erg gezellig en in de vele restaurantjes kun je een heerlijke bouillabaisse eten, een typisch Frans gerecht uit Marseille. Je vindt er dagelijks een vismarkt en er staan ook veel entertainers langs de kade. Wie van een mooi uitzicht wilt genieten kan een ritje maken in het reuzenrad. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen is de Notre-Dame de la Garde. Deze indrukwekkende kathedraal kun je vanuit Le Vieux Port al in de verte spotten. Het is het hoogste punt van de stad en je kunt er fantastische panorama's maken van de stad. De binnenkant van de kathedraal is daarbij ook zeker de moeite waard. Andere bekende bezienswaardigheden van Marseille zijn Château d'If, Fort Saint-Jean, Fort Saint-Nicolas, Cathédrale de la Major en Palais Longchamps. Marseille heeft ook een aantal leuke wijken zoals Le Panier, Quartier de l'Estaque en Cours Julien. In de stad kun je tevens prima winkelen en er is zelfs een strand. Wie meer tijd heeft kan vanuit de haven een boottrip maken naar de prachtige calanques in de omgeving. Dit zijn rotsformaties die uit de zee steken.

Vervoer

De cruiseterminal ligt ongeveer 9 kilometer van Le Vieux Port af en vrijwel alle cruiseschepen meren aan bij Môle Léon Gourret. De meeste rederijen bieden een shuttlebus service aan om je naar het centrum te vervoeren. Dit is de makkelijkste manier om in het centrum te komen, maar je kunt ook een taxi nemen. Eenmaal bij Vieux Port aangekomen kun je Marseille te voet verkennen. Een andere mogelijkheid is het nemen van een bus. De bushaltes vind je bij een havenplaats iets verderop van de cruiseterminal. In de buurt van gate 4 kun je een bus 35 nemen die je naar La Joliette, een iets kleinere cruiseterminal voor kleine schepen, brengt. Vanaf La Joliette kun je naar het stadscentrum wandelen via de Vieux Port of bus 55 nemen. Wie ervoor kiest om te lopen zal onderweg Cathédrale de la Major tegenkomen.

Luchthaven

Er zijn enkele rederijen die een shuttle service aanbieden, het openbaar vervoer heeft helaas geen directe verbindingen met de cruiseterminal. De makkelijkste manier is om vanuit het vliegveld een bus te nemen naar het Marseille Saint Charles station. Vanaf het station kun je metro lijn 2 richting Bourgainville nemen en uitstappen bij La Joliette. Om bij de grote cruiseterminal te komen neem je bus 35 richting L'Estaque en stap je uit bij de halte Littoral Gourret. De halte is ongeveer 800 meter van terminal 19 en 2 kilometer van de Marseille-Provence cruiseterminal. Je kunt erheen lopen of een taxi nemen.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1