Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews

Venetië, in het noordoosten van Italië, wordt ook wel de stad van het water genoemd en heeft een grote haven. De romantische Italiaanse stad met meer dan honderden kanalen en eilandjes trekt jaarlijks veel toeristen. In het centrum worden de beroemde kanalen gebruikt als wegen. Venetië is daarom vooral populair bij verliefde stelletjes die zich laten rondvaren in een gondel. Deze unieke stad staat sinds 1987 met zijn lagune op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wat ook bijzonder is aan Venetië is het Venetiaanse carnaval. Kenmerkend voor het carnavalsfeest zijn de Venetiaanse maskers die een gewild souvenir zijn bij toeristen.

Bezienswaardigheden

Iets wat op het verlanglijstje van veel mensen staat is een gondeltocht door de kanalen van Venetië. Hoewel het eigenlijk een 'must' is als je in Venetië bent, is het helaas vaak ook prijzig. Bovendien is er veel meer te zien en te doen in de bijzondere stad. Bekijk bijvoorbeeld Canal Grande, de belangrijkste 'straat' van Venetië. Langs Canal Grande zie je de mooiste huizen, paleizen en kerken. De Rialtobrug kun je hier ook bewonderen. In het hart van de stad vind je het beroemde San Marcoplein, de San Marco basiliek en de klokkentoren Campanile. Andere leuke bezienswaardigheden zijn het Dogenpaleis, Gallerie Dell 'Academia, het Peggy Guggenheim Museum en het eilandje Murano.

Vervoer

De haven van Venetië is groot en heeft wel 4 passagiersterminals. De meeste cruiseschepen leggen aan bij de cruise terminal Venice Terminal Passageri. Er zijn verschillende manieren om vanaf daar in het centrum van Venetië te komen. Zo kun je de haven verlaten door na de grote poort rechts af te slaan. Vervolgens kun je verder lopen en door een aantal bruggen over te steken het centrum bereiken. Welke kant je op moet staat op de bordjes aangegeven. Ga je te voet dan ben je ongeveer een kwartier bezig. Het is onmogelijk om per bus of auto in het centrum te komen, omdat Venetië autovrij is. Er zijn echter wel een aantal rederijen die een shuttlebus bieden die je naar Piazzale Roma, een centraal gelegen plein dicht bij de bezienswaardigheden, brengt waar je dan te voet of per transport over het water verder kunt. Zo kun je bijvoorbeeld de Vaporetti, een kanaalbus, nemen. Wat je ook kunt doen is gebruik maken van de shuttleservice per boot die sommige rederijen hebben. Vanaf de cruisehaven reis je dan met een bootje naar het San Marcoplein. Ook de Alilaguna watertaxi's vertrekken vanaf de terminal naar het San Marcoplein. Een alternatief voor transport over het water is de People Mover. Deze elektrische en chauffeursloze luchttrein verbindt de terminal met Piazzale Roma. De rit duurt een paar minuten en kost slechts €1,- per persoon.

Luchthaven

Het dichtstbijzijnde vliegveld is 'Aeroporto di Venezia Marco Polo'. Er zijn verschillende manieren om vanaf de luchthaven naar de cruiseterminal te reizen. De goedkoopste optie is met de bus die je tot Piazzale Roma brengt voor ongeveer €6,- tot €11,-. Ook met een gedeelde boottransfer kun je naar het plein. Vanaf het plein kun je de cruiseterminal te voet bereiken of met de People Mover en taxi. Je kunt ook al een taxi nemen vanaf de luchthaven. Dit is iets sneller en kost ongeveer €30,-. Een alternatief is de blauwe lijn van Alilaguna ferry's waarmee je als het ware een rondvaart maakt door Venetië met als eindpunt de cruiseterminal. Een rit kost €15 en duurt ongeveer 2 uur.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1