Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews
Split is de grootste stad in de streek Dalmatië. Het is tevens de tweede stad van Kroatië. Split is een belangrijk knooppunt, omdat een aantal eilanden en plaatsen alleen via Split te bereiken zijn. Deze stad in het zuiden van Kroatië is om verschillende redenen een mooie cruisebestemming. Het is ten eerste erg veelzijdig. Zowel cultuur- en natuurliefhebbers zullen zich hier vermaken. De 1.700 jaar oude stad heeft vele archeologische en historische bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

Het hoogtepunt van de eeuwenoude stad is zonder twijfel het paleis van Diocletiamus. Dit paleis is in opdracht van de Romeinse keizer Diocletiamus gebouwd. De overblijfselen van dit enorme paleis behoren tot het historische complex van Split. Het complex bestaat uit de kathedraal van St. Domnius, de klokkentoren, het mausoleum van Diocletiamus, de tempel van Jupiter, 12e en 13e eeuwse kerken, verschillende middeleeuwse vestingen en een aantal prachtige paleizen. Het historisch complex is zeer geliefd bij toeristen en wordt sinds 1979 door de UNESCO beschermd. Daarnaast is de Mestrocivgalerij een aanrader voor kunstliefhebbers. Voor een spectaculair uitzicht over de stad moet je op de top van heuvel Marjan zijn. Op deze heuvel zul je geen huizen vinden waardoor het een heerlijke plek is voor een wandeling. Je vindt hier een paar kleine kerkjes, een begraafplaats en een dierentuin. Marjan is geliefd bij zowel toeristen als de lokale bevolking.De haven van Split is vooral een ferryhaven met veel verbindingen met de nabijgelegen eilanden. Kleine cruiseschepen kunnen ook aanmeren in de haven. In de meeste gevallen kom je aan bij de cruiseterminal. Vanaf de terminal is het niet moeilijk om in het centrum te komen. Je kunt namelijk de toren van de kathedraal en de boulevard van de oude binnenstad al zien. Loop die richting op en je bent binnen vijf minuten in het centrum. Wanneer je met een tenderboot aan wal komt hoef je nog minder langer te lopen. Vanaf het tenderbootstation is het slechts drie minuten lopen naar het paleis van Diocletiamus, midden in het historische centrum.

Vervoer

De haven van Split is vooral een ferryhaven met veel verbindingen naar de nabijgelegen eilanden. Kleine cruiseschepen kunnen ook aanmeren in de haven. In de meeste gevallen kom je aan bij de cruiseterminal. Vanaf de terminal is het niet moeilijk om in het centrum te komen. Je kunt namelijk de toren van de kathedraal en de boulevard van de oude binnenstad al zien. Loop die richting op en je bent binnen vijf minuten in het centrum. Wanneer je met een tenderboot aan wal komt hoef je nog minder langer te lopen. Vanaf het tenderbootstation is het slechts drie minuten lopen naar het paleis van Diocletiamus, midden in het historische centrum.

Luchthaven

Het vliegveld van Split, ook bekend als Zračna luka Resnik Airport ligt op ongeveer 24 kilometer in Kaštela. De cruiseterminal ligt op loopafstand van het historische centrum. Om het centrum te bereiken kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. Neem hiervoor de speciale shuttlebussen of de stadsbussen. Lijn 37 en 38 komen hier langs. Een kaartje kost ongeveer 30 kuna (ongeveer €4). Deze bussen hebben een halte bij het vliegveld en het duurt ongeveer 30 minuten om in het centrum te komen. Een andere optie is het boeken van een privétransfer of het nemen van een taxi.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1