Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews

De Spaanse stad Barcelona heeft de belangrijkste haven van de Spaanse regio Catalonië. Het is zelfs de belangrijkste passagiershaven aan de Middellandse Zee, en de vijfde belangrijkste passagiershaven ter wereld. Vanaf de heuvel Montjuïc heb je een mooi uitzicht op de haven. Het is niet alleen de haven die de stad zo populair maakt. Je kunt er ook prima winkelen, uitgaan en je onderdompelen in de Spaanse cultuur.

Bezienswaardigheden

Barcelona is de stad van Gaudí, de stad van de Sagrada Familia, de Ramblas en de heerlijke restaurants. Zo kunnen we nog wel even doorgaan want Barcelona heeft veel unieke en bijzondere bezienswaardigheden. Barcelona is tevens de thuisbasis van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona oftewel 'Barça', dat zijn eigen stadion heeft: Camp Nou. Naast de meest bekende bezienswaardigheden te bekijken is het ook vooral leuk om rond te zwerven in een van de typisch Spaanse steegjes, koffie te drinken op het terras waar alleen Spanjaarden zitten of prachtige gebouwen te ontdekken die niet iedereen opvallen.

Vervoer

Van de 9 terminals in de haven van Barcelona zijn er 7 bestemd voor cruiseschepen. Vanaf de Noord-, Oost- of Zuid-cruiseterminals is het ongeveer 15 minuten lopen naar La Rambla, de bekendste straat in het centrum van Barcelona. Kom je aan bij de terminals die verder van het centrum af liggen (A, B, C of D (Adossat Quay)) dan is het nodig een pendeldienst te nemen, de T3 PORTBUS.

Luchthaven

Er is geen direct transport mogelijk vanaf Barcelona Airport naar de terminals, daarom wordt er vaak geadviseerd om een taxi te nemen. Je kunt ook een trein nemen naar het centrum van Barcelona en vanaf daar een bus of metro naar de buurt van de Barcelona Pier. Vanaf de Pier rijdt de Port-Bus naar de verschillende terminals. Je kunt op de luchthaven ook de Barcelona Airport Express-bus nemen naar Plaza Catalunya en vanaf daar lopend naar de terminals of met de metro.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1