Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews

Villefranche-sur-mer is een gemeente in het departement Alpes-Maritimes en maakt deel uit van het arrondissement Nice. Het is een kleine plaats, maar vanwege de centrale ligging aan de Westelijke Middellandse zee is het een belangrijke cruisehaven. Vanuit Villefranche-sur-mer kun je namelijk verschillende excursies langs de mooie Côte d'Azur maken. De stad ligt aan een beschutte baai en de bebouwing ligt erom heen gedrapeerd. Villefranche-sur-mer is een gezellig en kleine stad met een Frans-Italiaans tintje.

Bezienswaardigheden

Villefranche-sur-mer is een schilderachtige stad met nauwe straatjes en gezellige pleintjes. Het is dan ook leuk om een wandeling in de fotogenieke stad te maken. Met de vele restaurants, winkels en leuke straten kun je heerlijk een dagje in het centrum doorbrengen. Een bezienswaardigheid in Villefranche-sur-mer is de 16e-eeuwse citadel, die nu dient als museum, openluchttheater en stadhuis. Bezoek ook Église Saint-Michel, La Rue Obscure, Villa La Leopolda en de oude haven 'La Darse'. Het is een charmante Franse stad, maar de omgeving heeft echter meer te bieden. Villefranche-sur-mer is de perfecte uitvalsbasis voor tripjes naar bijvoorbeeld Nice en Monaco.

Vervoer

De haven van Villefranche-sur-mer is klein en cruiseschepen kunnen er eigenlijk niet aanmeren. De cruiseschepen staan daarom in de baai en met een tenderbootje word je naar Port de la Santé gebracht. Dit is in het centrum waar je alle bezienswaardigheden kunt vinden. Aangezien het een kleine stad is kun je Villefranche-sur-mer makkelijk te voet verkennen. Monaco is met bus nr. 100 te bereiken vanaf de halte Octroi. De rit duurt ongeveer 45 minuten en kost tussen de €1 en en €4 euro. Je kunt ook een taxi nemen, dit is iets sneller maar wel prijziger. Een andere mogelijkheid is het nemen van de trein. Dit is de snelste optie, in slechts 15 minuten ben je in Monaco.

Luchthaven

Een kleine stad als Villefranche-sur-mer heeft geen luchthaven. De dichtstbijzijnde luchthaven is Nice Airport. Om bij de cruiseterminal te komen kun je een taxi nemen of met de shuttlebus, deze rit duurt ongeveer 30 minuten.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1