Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews

Kopenhagen ligt aan de oostkust van het eiland Seeland en is de hoofdstad van Denemarken. De stad is tegenwoordig geen kleine havenstad meer, maar het economische en culturele centrum van Denemarken. Kopenhagen wordt ook wel de gezelligste stad van Europa genoemd en heeft veel mogelijkheden op het gebied van winkelen, uitgaan en eetgelegenheden. Daarnaast liggen de bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Perfect voor een (korte) stedentrip dus! Kopenhagen is zowel een historische als een moderne stad die zeker een bezoekje waard is.

Bezienswaardigheden

Er is veel te zien en te doen in Kopenhagen. Maar waar je echt niet omheen kunt als je in de Deense hoofdstad bent is 'de Kleine Zeemeermin'. Het wereldberoemde standbeeld stelt de hoofdpersoon voor uit het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen. Hoewel het beeld meerdere keren vernield is, wordt het steeds weer herstelt en trekt het dagelijks veel toeristen. Een andere toeristische trekpleister is Nyhavn, een gezellige haven waar je tevens de kleurrijke huizen van Kopenhagen vindt. Hans Christian Andersen heeft in 3 van deze huizen gewoond en heeft hier een aantal van zijn beroemde sprookjes geschreven. Nyhavn heeft talloze uitgaansgelegenheden, restaurants, bars en winkeltjes. Ook onder de lokale bevolking is Nyhavn populair omdat het er zo gezellig is. Reis je met kinderen? Dan is het amusementenpark Tivoli Gardens een aanrader. In Kopenhagen vind je ook Strøget, een van de langste winkelstraten van Europa. Heb je tijd genoeg in Kopenhagen dan zijn het paleis Amalienborg, Copenhagen Zoo, het Nationale Museum, het openluchtmuseum, het Rosenburg kasteel, het Frederiksen Paleis en de alternatieve wijk Christiana ook erg leuk om te bezoeken.

Vervoer

Kopenhagen heeft in totaal 4 cruiseterminals: Freeport, Langelinje Quay, Nordre Toldbod en Ocean Quay. De laatste werd pas in 2014 geopend maar naar verwachting zal 60% van de cruiseschepen daar aanmeren. Je kunt te voet van Freeport in het centrum van Kopenhagen komen. Dit zal ongeveer 20 minuten duren. Je kunt met bus 26 alle terminals bereiken, staat er Færgehavn Nord op de bus dan kun je naar Freeport or Ocean Quay. Staat er Langelinjekaj, dan brengt deze je naar Langelinje Quay and Nordre Toldbod.

Luchthaven

Københavns Lufthavne Kastrup (Copenhagen Airport) ligt ongeveer 8 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Kopenhagen. Om van de luchthaven bij cruiseterminal Freeport te komen neem je de metro naar het Nørreport Station. Daar neem je de S-trein lijn C richting Klampenborg en stap je uit bij het Nordhavn Station. Het is ook mogelijk om de A,B of E-lijn te nemen. Vanaf hier is het ongeveer 15-20 minuten lopen naar de cruiseterminal. Er is een blauwe lijn op straat die aangeeft hoe je naar de cruiseterminal moet lopen. Je kunt de andere cruiseterminals ook met de S-treinen (de rode treinen) bereiken. Daarvoor neem je de trein vanaf centraal station en stap je uit bij het Østerport Station. In Kopenhagen kun je hetzelfde ticket gebruiken voor metro's, bussen en treinen. Een kaartje is 1,5 uur geldig en kost DKK 36. Dat is omgerekend ongeveer 5,- euro. De reis met het openbaar vervoer zal ongeveer 45 minuten duren. Je kunt ook een taxi nemen naar de cruiseterminals. Afhankelijk van de tijd en de drukte in het verkeer zal het ongeveer 50,- euro kosten voor een ritje van 20-25 minuten.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1