Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews

Napels is een grote havenstad in het zuiden van Italië. Na Rome en Milaan is Napels de grootse stad van Italië. De stad staat bekend om zijn rijke historie, de dichtbijgelegen vulkaan de Vesuvius, de Napolitaanse pizza's en de Argentijnse voetbalheld Maradona. Napels is een drukke en levendige stad waar veel te zien is. Een bekende uitspraak over Napels is 'Vedi Napoli e poi muori'. Veel mensen interpreteren dit als: Eerst Napels zien en dan sterven. Napels is namelijk een bijzondere stad met een authentieke Italiaanse sfeer.

Bezienswaardigheden

Napels is een stad vol met interessante bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld Castel Sant'Elmo, vanaf dit kasteel heb je een mooi uitzicht over Napels. Ook Piazza del Plebiscito is een aanrader, dit is namelijk het mooiste plein van de stad en ook hier is veel te zien. Aan de ene kant heb je de kerk San Francesco di Paolo en aan de andere kant het Koninklijk Paleis. Wie fan is van kathedralen kan de Dom van Napels niet missen. De grootste attractie is de kapel van de kathedraal waar het bloed van San Gennaio (Sint Januaris) bewaard wordt. Hier gebeurde een wonder, het bloed werd namelijk vloeibaar toen Paus Franciscus Napels bezocht. Operaliefhebbers kunnen in Napels naar het oudste Italiaanse operatheater. Wat ook zeker een bezoekje waard is zijn de ondergrondse gangen en grotten van Napels, Castel Nuovo en de vele musea.

Een echte aanrader is om de stad Napels te verkennen in combinatie met een bezoek aan Pompeii, de stad die bedolven werd met puin en as na een uitbarsting van de Vesuvius. Ook het dorp Herculaneum is een bezoekje waard. Beide zijn makkelijk en snel te bereiken vanuit Napels. De overblijfselen zijn nog goed bewaard gebleven en erg indrukwekkend om te zien. Het is ook mogelijk om de Vesuvius te beklimmen. Op de top van de slapende vulkaan heb je goed uitzicht op de krater en de baai van Napels. Vanaf de haven van kun je ook makkelijk de prachtige eilanden Capri, Procida en Ischia bereiken.

Vervoer

De cruisehaven van Napels ligt naast de jachthaven en de ferryhaven in het zuiden van de stad. De haven heet Molo Beverello. Het centrum en de bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van de haven. Hoe je er komt is vrij eenvoudig. Je loopt langs de terminal en de andere haltes. Vervolgens steek je een parkeerplaats over en kom je terecht op een grote boulevard in het centrum. Het is ook mogelijk om een bus of taxi te nemen. In de stad kun je je te voet verplaatsen of met het openbaar vervoer. De metro is het meest betrouwbare vervoersmiddel in de stad. Er zijn twee grote metrolijnen, lijn 1 en lijn 2. Met de metro kom je makkelijk bij de bezienswaardigheden. De metro rijdt meestal van 05.30 uur tot 22.30 uur, iedere 8 of 12 minuten. Dit is tevens ook een goedkope optie, voor iets meer dan €3,- kun je een kaartje kopen dat de hele dag geldig is. Hoewel je met de bus of tram wel meer kunt zien van de stad is dit niet altijd de meest handige optie vanwege de grote drukte in het verkeer. Hierdoor kunnen de ritjes erg lang duren. Je kunt ook de kabeltrein, de funicolare, nemen in Napels. Deze zijn op steile plekken te vinden en gaan om de 10 minuten.

Luchthaven

De luchthaven van Napels, ook wel bekend als Capodichino, ligt dicht bij het stadscentrum. Je kunt de cruiseterminal bereiken door de bus of een taxi te nemen. Er is een busbedrijf, genaamd Alibus, die je van het vliegveld naar Piazzi Garibaldi (dit is bij het centraal station) en Piazza Municipio brengt. Om bij de cruiseterminal te komen stap je uit bij Piazza Municopio. Dit is namelijk dicht bij Molo Beverello, de haven waar je de cruiseterminal kunt vinden. De bussen vertrekken dagelijks elke 20 minuten tussen 06.35 uur en 23.45 uur. Een ritje duurt ongeveer 15 minuten en kost ongeveer €4,- . De kaartjes kun je in de bus kopen. Omdat de luchthaven niet ver van het centrum gelegen is kun je ook de taxi nemen. Houd er wel rekening mee dat er speciale tarieven worden aangehouden bij ritjes tussen het vliegveld en de haven. De taxichauffeur zal je hiervan op de hoogte brengen.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1