Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

0

Uit 0 reviews

Bekijk reviews
Mykonos is een voorbeeld van een perfect Grieks eilandstadje: een wit met blauw stadje achter een zanderige haven. De plaats ligt op het gelijknamige eiland Mykonos en is erg geliefd bij cruiseliefhebbers. Cruiseschepen varen direct naar het hart van de oude stad, of naar de grote nieuwe haven aan de andere kant van de baai. Wanneer je geluk hebt vaar je dus meteen naar het centrum van de stad, loop je de pier af en ben je in de haven.

Bezienswaardigheden

Het oude gedeelte van Mykonos lijkt gemaakt te zijn om te ontdekken. De witte gebouwen steken af tegen een helderblauwe lucht en de bloemen zorgen voor een kleurrijk geheel. Je kunt ook relaxen in de haven of op het Taxi Square genieten van alle activiteit en bedrijvigheid. Mykonos staat tevens bekend om de windmolens die trots op het hoogste gedeelte van de stad staan. In Mykonos is een kerk, een Archeologisch Museum en een Folklore Museum aanwezig. Tot slot zijn de stranden er prachtig.

Vervoer

Vanaf de nieuwe haven kun je de shuttlebus nemen naar de oude haven. De kosten voor deze shuttlebus zijn gemiddeld 10 dollar per dag. Je kunt ook met de taxi gaan of met de publieke bus. Vanuit de oude haven is het ongeveer vijf minuten lopen naar het oude deel van Mykonos. Wanneer de rij voor de bus vanuit de nieuwe haven te lang voor je is kun je ook gaan lopen. Dit kost je ongeveer 20 tot 25 minuten waarbij je langs de kust de stad inloopt (Ga naar rechts, volg het water en ga steeds rechtdoor – je ziet vanzelf de witte huizen liggen in de baai).

Luchthaven

Het vliegveld van Mykonos ligt ongeveer op 5 kilometer afstand van de haven. Je kunt voor deze afstand het beste een taxi pakken, dit kost tussen de €5,- en €10,-.

Reviews gemiddeld een 0 in 0 ervaringen

1