Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

28 april 2016

Kinderen aan boord van de AIDAprima

De Duitse cruiserederij AIDA staat bekend om de ongedwongen sfeer aan boord en richt zich op een jonge doelgroep die het leuk vindt om tijdens de cruise actief bezig te zijn. Dat wilde ik zelf ook weleens ervaren, dus vorige week ging ik, op uitnodiging van AIDA, 3 dagen aan boord. Het was een kort tripje maar ik heb een goed beeld gekregen van het schip en de faciliteiten. Omdat er op Facebook een aantal vragen werden gesteld over de faciliteiten voor kinderen, gaat dit artikel specifiek over de faciliteiten voor kinderen aan boord van de AIDAprima.

Baby`s en kinderen tot 3 jaar
Allereerst belangrijk om te weten dat kinderen pas aan boord mogen als ze 6 maanden oud zijn, voor een Transatlantische cruise is de leeftijdseis zelfs 12 maanden. Daarnaast moeten kinderen zindelijk zijn als je ook met ze wilt zwemmen, ze mogen namelijk geen zwemluier aan in het zwembad. Op de AIDAprima is een babyclub voor kinderen tot 3 jaar, maar hier moet wel extra voor betaald worden. Kosten voor de opvang zijn €10,- per uur, er zijn dan wel professionele zorgverleners aanwezig. In de babyclub zijn babybedjes waar de kinderen ook kunnen slapen, zodat je zelf kunt gaan genieten in de wellness of samen met je partner een hapje kunt gaan eten.

Babyclub AIDAprima

Kinderen van 3 tot 12 jaar
De miniclub voor kinderen vanaf 3 jaar is gratis. Er zijn verschillende ruimtes waar de kinderen zich prima kunnen vermaken zoals een kamer met piratenboot en een aparte ruimte met knutselmogelijkheden. Voor de oudere kinderen zijn er bij het zwembad twee gave, doorzichtige waterglijbanen die aan beide zijden van het schip uitsteken. Ook is hier een zogenaamde 'Lazy River', waar je liggend in een band een rondje door het water wordt geduwd. Het zwembad is 365 dagen per jaar te gebruiken door het uv-doorlatende, glazen dak en de constante temperatuur van 24 graden. In het Fuego Restaurant is een speciaal kinderbuffet met pizza, pasta en een burgerbar. Hier staan voldoende kinderstoelen en is een gedeelte van het buffet zo laag dat de kinderen zelf kunnen opscheppen.

Miniclub AIDAprima met piratenboot

Tieners van 12 tot 18 jaar
Het zwembad is uiteraard ook leuk voor kinderen van 12 tot 18 jaar. Daarnaast is er een loungeruimte (Wave Club) waar de tieners elkaar kunnen ontmoeten, met een aantal spelcomputers en mooie loungestoelen. Op dek 16 vind je, naast een joggingbaan, de Klettergarten. Dit is een klimbaan voor de echte durfals. Ook in de fitness kunnen de tieners zich uitleven; er worden zo'n 30 groepslessen per week gegeven in de fitnesszaal en er is een aparte spinningsruimte waar je virtueel les kunt krijgen. Daarnaast zijn er heel veel cardio apparaten zoals loopbanden en fietsen.

Teenslounge/Wave Club AIDAprima

Overige faciliteiten
Aan boord van de AIDAprima vind je nog veel meer faciliteiten zoals een theater, bioscoop, casino, nachtclub, discotheek en winkels. Ook is er een Magnum Pleasure Store waar je jouw eigen Magnum-ijsje kunt samenstellen. In totaal zijn er 12 restaurants en 18 bars, zodat je op ieder moment van de dag ergens kunt gaan eten.

Wil jij een cruise maken met AIDAPrima? Mail (info@zeecruises.com) of bel (0486-412199) en wij regelen de beste plek voor je op het schip!