Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

9 mei 2016

UNESCO-experts aan boord Seabourn

Dankzij een partnership met UNESCO verwelkomt Seabourn een groep prominente sprekers aan boord van zijn schepen. Zij komen onder meer spreken over cultuur, erfgoed, geschiedenis en het belang van duurzaam toerisme voor het behoud van het werelderfgoed.

De volgende sprekers nemen deel aan het komende Seabourn Conversations-programma:
-Dr. Catherine Hickson (Seabourn Odyssey, 28 mei en 4 juni), gerenommeerde Canadese geoloog, die campagne voerde om vulkanische gebieden op te nemen in het UNESCO GeoPark-systeem. Dr. Hickson is een consultant voor geologische projecten wereldwijd, die de aandacht vestigt op de verbanden tussen geologie en de geschiedenis van de mens.
-Alessandra Borchi (Seabourn Odyssey, 30 mei, en Seabourn Quest, 4 november), hoofdadviseur van UNESCO in Afghanistan in 2013, die bedreigde UNESCO-werelderfgoedsites opvolgt en haar expertise tegenwoordig ten dienste stelt van het Executive Office van de Assistant Director-General for Culture van UNESCO.
-Dr. Ege Yildirim (Seabourn Odyssey, 25 juni), stedenbouwkundige gespecialiseerd in het behoud van erfgoed, die gewerkt heeft voor de Abu Dhabi Autoriteit voor Cultuur en Erfgoed en als secretaris van de Turkse Vereniging van specialisten inzake behoud en restauratie van erfgoed. Ze maakte deel uit van de nationale delegaties van de Verenigde Arabische Emiraten en Turkije voor het Werelderfgoedcomité van UNESCO.
-Ray Bondin (Seabourn Sojourn, 14 juli), manager ‘EU & International Programs Office’ bij Heritage Malta. Deze voormalige Ambassadeur en Permanent Vertegenwoordiger van Malta bij UNESCO is betrokken bij het onderzoek, de instandhouding en verbetering van UNESCO-sites op Malta. Zijn werk in Gozo (Sicilië) en het Italiaanse vasteland is fundamenteel voor het behoud van het erfgoed van de regio.
-Peter Stott (Seabourn Quest, 11 september), een industrieel historicus, archeoloog en architect, evenals een expert inzake de architectuur van de werelderfgoedsite van de stad Quebec, die onder meer schreef over de geschiedenis van de U.S. National Park Service. Dr. Stott werkt in Boston en concentreert zich op Noord-Amerikaanse erfgoedsites.

Het hele jaar door varen de Seabourn-cruiseschepen de wereld rond langs meer dan 150 sites die op de werelderfgoedlijst van Unesco prijken. Dankzij zijn partnership met UNESCO biedt Seabourn zijn gasten nu ook heel wat kennis, inzichten en achtergrondinformatie over de huidige en toekomstige werelderfgoedsites en -projecten. Seabourn heeft daartoe speciale werelderfgoedreizen met exclusieve programma’s ontwikkeld in samenwerking met beheerders van UNESCO-werelderfgoedsites en reisdeskundigen. Bij de tarieven voor de facultatieve Seabourn-excursies naar UNESCO-werelderfgoed is een kleine schenking aan het Werelderfgoedfonds van UNESCO inbegrepen.

Wil jij een cruise maken met Seabourn? Mail (info@zeecruises.com) of bel (0486-412199) en wij regelen de beste plek voor je op het schip!