Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

9 februari 2016

MSC Cruises krijgt privé-eiland Bahama's

De Zwitserse cruisemaatschappij MSC Cruises heeft ambitieuze plannen aangekondigd. In maart 2016 gaat MSC Cruises starten met de ontwikkeling van een privé zeereservaat in de Bahama's, genaamd Ocean Cay MSC Marine Reserve. De premier van de Bahama's en MSC Cruises voorzitter, hebben een lease-overeenkomst getekend van 100 jaar. De komende twee jaar gaat MSC Cruises samenwerken met de lokale autoriteiten van de Bahama's en speciale ecologen van het eiland. Uiteindelijk wordt het eiland, dat eerst gebruikt werd voor zandwinning, ontwikkeld tot een bloeiend en eco-vriendelijk zeereservaat. De verwachte openingsdatum staat gepland in december 2017. Voor de verbouwing is een bedrag van 200 miljoen vrijgesteld.

Ocean Cay MSC Marine Reserve
Ocean Cay MSC Marine Reserve wordt het grootste eiland ooit van een cruisemaatschappij in de Cariben. Het eiland wordt 95 hectare groot en er komt 3,5 kilometer aan strand. Cruiseschepen kunnen aanleggen via een speciale aangebouwde ligplaats. De cruisemaatschappij MSC Cruises zet zich al jaren in voor de bescherming van de wateren. Ze hopen dat dit project verandering in de economie gaat brengen en dat ze uiteindelijk de natuurlijke hulpbronnen kunnen behouden. ''Dit is een natuurlijke ontwikkeling voor ons bedrijf, die zeer snel groeit en we zijn enthousiast over het verstrekken van deze totaal nieuwe ervaring voor onze gasten in het Caribisch gebied'', aldus Pierfrancesco Vago, voorzitter MSC Cruises.

Luxe en comfort
Het eiland wordt voorzien van verschillende voorzieningen en faciliteiten. Via de pier kunnen passagiers het eiland vanuit de boot bereiken. Op het eiland is er genoeg diversiteit aan watersportmogelijkheden en er komt een dorp met verschillende winkeltjes en eetgelegenheden. Ook zijn er plannen voor een amfitheater met 2.000 zitplaatsen op het eiland. Bovendien zullen alle faciliteiten on-board beschikbaar blijven inclusief het casino. Gasten kunnen via verschillende wandelpaden het eiland ontdekken, maar er zijn ook verhuurmogelijkheden voor fietsen. Met de fiets kan je genieten van de mooie groene natuur van het eiland. Het eiland is toegankelijk voor zowel jong als oud. Zo zijn er voldoende restaurants en kinderfaciliteiten.

Speciaal voor de MSC Yacht Club gasten is op de noordwestelijke hoek van het eiland een exclusieve spa met privé-bungalows. Verder beschikt het eiland over een lagune, een tokkelbaan en komt er een paviljoen voor feesten en bruiloften. MSC Seaside is in december 2017 het eerste schip die aan wal gaat van Ocean Cay MSC Marine Reserve. In de daarna lopende maanden gaat de hele vloot van MSC Cruises het eiland gebruiken tijdens vakantiecruises.

Wil jij een cruise maken met MSC Cruises? Mail (info@zeecruises.com) of bel (0486-412199) en wij regelen de beste plek voor je op het schip!