Voor meer informatie bel: 0486 41 21 99 of mail naar info@zeecruises.com

1 september 2016

Top 5 mooiste cruisehavens van de wereld

Een cruise is een bijzondere manier van reizen. Alles wat je nodig hebt om van een relaxte vakantie te genieten is aanwezig op een cruiseschip: een spa, een zwembad en soms zelfs een casino. Je hoeft maar één keer je koffer uit te pakken, klinkt toch ideaal? Vaak wordt bij de bestemming meteen gedacht aan tropische plekken zoals de Caraïben. Minder voor de hand liggend is dat ook binnen Europa, Australië en Nieuw-Zeeland mooie cruisehavens te vinden zijn. Maar wat zijn nu de 5 mooiste cruisehavens van de wereld?

5. Akaroa, Nieuw-Zeeland
De haven van Akaroa in Nieuw-Zeeland is adembenemend. De stad ligt in het hart van een oude vulkaan en is omgeven door prachtig groene heuvels. Het is er niet alleen mooi, maar er is ook van alles te doen. Zo zijn er zeehonden, pinguïns en dolfijnen te spotten, kun je er zeilen en mooie wandelingen maken. Ook is er de mogelijkheid om romantisch te dineren aan zee. Aan deze haven kunnen alle cruiseschepen aanleggen, maar vooral grote schepen komen hier een kijkje nemen.

Akaroa, Nieuw-Zeeland

4. Sydney, Australië
Een cruise naar de Australische metropool Sydney brengt je meteen in het mooiste gedeelte van de stad. De haven, Circular Quay, wordt gekenmerkt door het Sydney Opera House en de Harbour Bridge. Je kunt relaxen op het populaire strand Bondi Beach of een bezoekje brengen aan de botanische tuinen. Sydney is erg veelzijdig en is dan ook voor iedereen een aanrader. Ook hier meren zowel grote als kleinere cruiseschepen aan.

Circular Quay in Sydney

3. Isle of Skye, Schotland
Deze haven invaren is al een avontuur op zich. Het heuvelachtige landschap met de gekleurde gebouwen aan het water maken Skye een sprookjesachtig eiland. Vooral voor mensen die op zoek zijn naar rust en mooie natuur is Skye aan te bevelen. Daarnaast, voor de wat actievere vakantiegangers, is het een fantastische bestemming om te wandelen of een berg te beklimmen. Grote cruiseschepen varen hier nauwelijks, waardoor de haven een rustige uitstraling behoudt.

Isle of Skye, Schotland

2. Kauai, Hawaii
Op het oudste eiland van Hawaii, Kauai, zijn verschillende films opgenomen zoals Jurassic Park en Pirates of the Caribbean. Dat is wel te begrijpen als je naar het eiland kijkt. De prachtige bergen met groene regenwouden omgeven door wit zandstrand en helderblauw water maken deze bestemming een waar paradijs. Ook is de haven van Kauai het best te bereiken van alle Hawaiiaanse eilanden, wat een leuke bijkomstigheid is. Omdat Kauai midden in de Stille Oceaan ligt, is het voor grote cruiseschepen gebruikelijker om hier aan te leggen.

Kauai, Hawaii

1. Kotor, Montenegro
Het allermooiste aan een cruise naar de haven van Kotor is de reis zelf. Het wordt vaak gezien als het meest zuidelijke fjord van Europa, terwijl het eigenlijk niet echt een fjord is. De bergen aan beide kanten van het water doen je er echter wel aan denken. De baai gaat wel 25 kilometer het land in via smalle doorgangen. Zowel grote als kleinere cruiseschepen kunnen terecht in de haven. Kotor is zelf ook een prachtige stad en vooral de “Old Town” is een bezoekje waard.

Kotor, Montenegro